3 Ekim 2009 Cumartesi

ANKARA'DA 2824 VATANDAŞ DAHA KONUT SAHİBİ OLUYOR


TOKİ, 2824 kişiyi daha konut sahibi yapıyor. Toplu Konut İdaresi, Gölbaşı Örencik'te yapımını tamamladığı 2824 konutu, 5 Ekim'den itibaren konut kullanıcılarına teslim etmeye başlıyor.

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, müteahhit ve müşavir firma teslimat işlemlerini, 29 günde bitirecektir. Gölbaşı Örencik'de yapılacak konut teslimleri sabah saat 9:00;da başlayacak ve gün boyu sürecektir.

Gayrimenkul satış sözleşmesi hükümleri gereği, konutun DASK ve diğer sigorta işlemleri, satışa aracılık eden banka tarafından yapılacak ve bedelleri, KDV ile birlikte tahsil edilecektir.
Konut teslim işlemi nedeniyle doğan % 1 düzeyindeki KDV, TBMM aracılığıyla satılan konutlar için Ziraat Bankası Meclis Şubesi'de, diğer konut kullanıcıları için Ziraat Bankası tarafından Gölbaşı Örencik'de kurulacak olan mobil şubelerce tahsil edilecektir. KDV ödeme dekontu veya faturanın bir örneği konut teslim anında müteahhit veya müşavir firmaya alıcılar tarafından ibraz edilecektir. KDV bedelinin yatırıldığına dair belge veya dekont ibraz edilmeden teslim işlemi gerçekleştirilmeyecektir.
Konut teslimi sırasında; konut alıcılarının yanlarında, kimlik belgesi (nüfus cüzdanı), gayrimenkul satış sözleşmesinin hak sahibinde bulunan nüshası, konut vekaleten teslim alınacak ise vekaletnamenin aslı ve fotokopisi, KDV tutarının yatırıldığına dair belge veya faturayı bulundurmaları gerekmektedir. Taksit ödemeleri ise, konutlarını teslim alıp almamasına, sözleşme yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın teslim programına göre takip eden ilk ay başlayacaktır. dönem artışları ise Ocak ayı 2010 tarihinde başlayacaktır.